Brazil - Argentina - Bolivia - Peru (Spring 2011)

vrijdag 11 maart 2011

Benidorm Fortaleza

In een vlucht volgepropt met rijke brazilianen landden we by night in fortaleza..zoals deze blogreeks wel aantoont ben ik zelden kort van stof maar over fortaleza zelf kan ik weinig tot niets nuttigs vertellen. Het is een soort braziliaans benidorm met te lelijke torenflats met gek genoeg allemaal hetzelfde sikkelachtige ontwerp (welke inspiratieloze architect hebben ze hier losgelaten), een te lelijke boulevard met achtereenvolgens de mcdonalds, pizzahut, subway en jawel de satehut van nederlandse eigenaar (waar je niet alleen sate maar ook bamihappen en frikandellen kan bestellen) en als klap op de vuurpijl een te lelijk en vooral heel arm centrum en achterbuurten..He, en toevallig bevond ons hostel voor een nacht zich in zo'n louche buurt.

Het hostel zelf bleek ook erg idyllisch, een verbouwde garage zonder ramen maar godzijdank met airco want de temperaturen hier in het noorden zijn niet mis! Gelukkig maakte de lieve eigenaresse veel goed..Ze had liever een goed leven in de stad salvador gehad, waar de mensen tenminste lekker vrij en open minded zijn, net zoals wij in nederland (ik liet haar even in deze waan en hield mijn pessimistische visie op een vertruttend en intoleranter nederland maar voor me). Maar ja..ze zat vast aan dit hostel..dus had ze voor haar vermaak een soort uit de kluiten gewassen chihuahua (schrijf je dat zo?) gekocht en een bejaarde portier ingehuurd die om haar grapjes lachte en de bewuste chihuahua voor haar uitliet (at least she was in control of that). Meewarig liet ze ons onze enige avond in het hostel een film over de cultuur van sex en geweld in salvador zien. Een goede film overigens, maar het idee dat wij in een garagebox naast een bejaarde portier naar een film vol sex en travestieten zaten te kijken???  De portier moest overigens bij scènes waar wij 'open minded' nederlanders met rode oortjes naar zaten te kijken - bregjes mond stond serieus halverwege de film op stand 'totaal onbegrip' - continu vermakelijk schaterlachen. So far onze open mindedness. De vertrutting had ook ons te pakken!

's Middags dook ik  - geen fervent zwemmer en soms nog met geen stok de zee in te krijgen - vanwege de bizarre hitte maar de eerste beste golf die aanspoelde op fortaleza beach in. Lees je al druipend op je blokker strandstoel in de lonely planet: ga op iracema beach NIET het water in, het is vervuild. Tsja.. misschien had ik die zes olietankers voor de kust als een hint moeten zien. We spendeerden de dag - met de chemicaliën in mijn haar - dus maar vooral met een studie van de braziliaan als 'wezen'. En deze specifieke wezens in fortaleza waren vooral errug dik en errug gepassioneerd. Dik is hier het nieuwe dun zeg maar.. Werd tegen annemarie in belize ooit door een dikke belizeaan gezegd 'girl you should eat..!'.. Gezien het niveau van aanstaren moeten deze rich fat people hier iets in dezelfde trant hebben gedacht.. Of dat is extremely wishfull thinking van ons :-P Om dan op en top je brasilianness aan de wereld te tonen ga je vervolgens gewoon uren lang staan tongen. Waar je maar kan..! Ons gezicht wederom op stand 'Totaal onbegrip' ..uuuuren lang tongen..my god wat een topsport.. En dan ook nog eens op de blokkerstrandstoel terwijl de moeder van het gezin haar dochter en as schoonzoon trots aanschouwt, in het bushokje, in de bus, naast de bus, in de supermarkt, voor de satehut, in de zee... Het houdt niet op..Ok, het blijkt, we hadden echt niet veel te doen in Fortaleza. Maar wat zijn wij nederlanders toch eigenlijk een passieloze wezens..en wat maken wij ons druk om een vetje hier en daar en om wat hoort en wat net hoort..welkom in de caraiben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten